Lees hier de klusjes die je moet uitvoeren tijdens deze zomer dagen

De heerlijke warme zomerdagen zijn weer vol in gang. De terrassen zitten vol met mensen, de barbecue geuren die door de gehele wijk te ruiken is en de verbande rode huiden zijn weer goed te spotten op de Nederlandse stranden. Naast het optimaal genieten tijdens deze tropische weken zijn er ook nog belangrijke klusjes die om de hoek komen kijken die tijdens het koude seizoen wat moeilijker zijn uit te voeren. Welke dat allemaal zijn leggen wij jou uit in deze blog! 

Controleer het dak 

Heb jij een koophuis? Dan is het verstandig om in de zomer het dak te controleren op gebreken. Denk aan een verstopte dakgoot, schimmel, ongedierte, kapotte dakpannen, lekkage noem maar op. Tijdens de herfst- en winterdagen is het ontzettend gevaarlijk om het dak op te klimmen aangezien het dak vaak erg glibberig en glad is, terwijl het een superbelangrijke taak is om te doen. Bij achterstallig onderhoud kan het tot ernstige gevolgen leiden. Dus ter voorbereiding op het slechte weer in de koude seizoenen raden wij je aan om een ladder te regelen van de buurman en het dak op te klimmen en alles grondig langs te lopen op defecten of andere mankementen. Heb je hoogtevrees? Schakel dan een dakdekkersbedrijf in die maar al te graag de hoogte in wil gaan. 

Grote schoonmaak 

Ben jij iemand die vaak alle schoonmaak klusjes uitstelt? En merk je dat je schoenen aan de vloer kleven omdat je al wekenlang niet hebt gedweild? Dan is het nu de tijd om een grote schoonmaak uit te voeren en het waterbestendig laminaat weer te laten blinken! In de zomer is het langer licht, hierdoor kun je de hele dag goed de tijd nemen om allerlei plekken aan te pakken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Denk aan moeilijke hoekjes, plekken achter de grote meubelen in de woonkamer, maar ook keukenkastjes die al jarenlang op dezelfde manier zijn ingericht. Gooi alle ramen en deuren open en laat het heerlijke zomerse briesje je huis opfrissen. Tip! Maak van het schoonmaken een uitdagend spel om het leuk te houden. Denk aan een schoonmaak wedstrijd die je met je met je huisgenoten kunt doen. Op deze manier gaat de tijd razendsnel en is je huis ook mega schoon en plakken je schoenen ook niet meer aan de laminaat brede planken 

Aanbevolen artikelen