Op maat gemaakte garagedeuren zijn veiliger dan ooit

Tegenwoordig zijn er steeds meer specialistische bedrijven die de mogelijkheid bieden om op maat gemaakte garagedeuren te leveren, maar gaat dit niet ten koste van de veiligheid? Per jaar wordt er nog zo’n 40.000 keer ingebroken in Nederland. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat je huis goed beveiligd is. Met de nieuwste op maat gemaakte garagedeuren kan je rekenen op de beste veiligheid voor jouw huis. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Lees dan verder in deze blog. 

Verschillende soorten garagedeuren 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende garagedeuren op de markt. Het is goed om te weten wat de verschillen zijn en welke het beste bij jou situatie past. De meest gebruikte garagedeuren zijn de kanteldeuren, de sectionaaldeuren en de roldeuren. Kanteldeuren zijn over het algemeen de goedkoopste deuren. Deze deuren zijn wel minder goed geïsoleerd. Vaak worden deze garagedeuren gebruikt in werkruimtes waar tocht en temperatuur geen rol spelen. Dan heb je de sectionaaldeuren. Deze deuren zijn vaak wat duurder maar bieden wel voordelen. Een van de voornaamste redenen dat mensen een sectionaaldeur aanschaffen is om de isolatie. Deze deuren zijn vaak goed geïsoleerd en kunnen tocht buiten houden. Als laatste type bespreken wij de roldeur. Roldeuren worden gebruikt in kleinere ruimtes waarbij er geen ruimte is voor een kanteldeur of sectionaaldeur aan het plafond. Een ander voordeel is het feit dat deze deur verticaal oprolt. Hierdoor kunnen auto’s dichterbij staan bij het oprollen.  

Op maat gemaakt 

Specialistische bedrijven kunnen de verschillende type roldeuren passend maken in iedere garage. Hierdoor is het voor veel meer mensen mogelijk om te kunnen genieten van de roldeuren. Daarnaast kunnen specialisten ook nog de bediening installeren, zowel elektrisch als handmatig. In vele situaties worden de deuren binnen een paar dagen gezet! 

Veiligheid voorop  

Natuurlijk is de veiligheid een belangrijk onderdeel van een garagedeur. Zoals eerder benoemd is het aantal inbraken in Nederland schrikbarend hoog. Specialistische bedrijven houden hier ook sterk rekening mee en kunnen veiligheid garanderen. De nieuwste elektrische garagedeuren zijn voorzien van automatische sluitsystemen. Hierdoor wordt de deur elektronisch vergrendeld. Bent u geïnteresseerd geraakt? Kijk dan snel wat de mogelijkheden zijn. 

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.