Waar moet je op letten als je je dak wil renoveren?

Een dak renoveren is een hele klus. Het kost niet enkel veel geld, vandaag de dag zijn er ook een aantal normen waaraan je moet voldoen. Aangezien het een hele investering is, wil je natuurlijk ook dat het goed wordt gedaan. Daarom kan het interessant zijn om een specialist in te schakelen.

Hou rekening met asbest

Voor je start met je dak renovatie, moet je natuurlijk je huidige dak afbreken. Belangrijk hierbij is dat je eerst laat nakijken of er een asbest in het dak aanwezig is. Asbest heeft een lichtgrijze kleur, maar dit kan je niet altijd herkennen aangezien heel veel platen in tussentijd geschilderd zijn. Het zijn kleine vezeltjes die bij het inademen op termijn kanker kunnen veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat asbestplaten door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd.

Kies de juiste dakbedekking

Wanneer je je dak wil renoveren, moet je natuurlijk ook een nieuwe soort dakbedekking kiezen. Gelukkig heb je hier vandaag de dag verschillende mogelijkheden in meerdere prijsklassen. De klassieke dakpannen zijn nog steeds populair, maar ook andere dakbedekkingen zoals roofing en EPDM zijn vaak gekozen dakbedekkingen. Dakxl biedt verschillende diensten aan zoals het aanvragen van de nodige vergunningen. Het kan altijd interessant zijn om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen om zo prijzen te vergelijken.

Combineer met isolatie indien mogelijk

De prijzen van een dakrenovatie liggen al redelijk hoog, toch kan het interessant zijn om meteen ook te kiezen voor een dakisolatie. Dit zal ervoor zorgen dat je energiefactuur lager zal uitvallen omdat je geen warmte verliest door het dak. Het is dus een serieuze investering om beide zaken met elkaar te combineren, maar het is wel een investering die je op lange termijn er zeker zal hebben uitgehaald.

 

Aanbevolen artikelen