Wat te doen met je bouwafval?

Het komt je vast bekend voor, je hebt lang gewacht op de verbouwing en eindelijk is het zover. Maar waar ga je met al dat bouwafval heen? In deze blog wordt uitgelegd hoe je dit het beste kan aanpakken. Het is namelijk niet realistisch om al dat puin in een kliko te gooien en om nou heen en weer te rijden met een aanhanger kost ook veel tijd. Is deze situatie herkenbaar? Dan is dit de perfect blog voor jou.

Afzetcontainer huren

Een afzetcontainer is een gesloten container waar je veilig afval in kan storten. De meeste gemeentes hebben een dienst die deze containers verhuren, brengen en ophalen. Hierdoor heb je er weinig omkijken naar en verspil je geen tijd tijdens de verbouwing. Als je een ruime achtertuin hebt is het mogelijk on een afzetcontainer in je achtertuin te plaatsten, dit kan sjouw werk schelen. Als dit niet mogelijk is dan zou een rolcontainer voor het kleinere afval ook nog een oplossing zijn. Daarover later meer.

Er zijn verschillende soorten afzetcontainers op de markt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van de typische open containers waar vooral puin in gestort wordt. Om het afval veiliger op te slaan is het ook mogelijk om een gesloten afzetcontainer te huren. Hierdoor kan het puin er niet uitwaaien of schade toebrengen aan de omgeving.

Rolcontainer huren

Zoals eerder benoemd is het ook mogelijk om een rolcontainer te huren. Bij een rolcontainer zijn er ook verschillende opties. Zo zijn er de herkenbare kliko containers voor papier, glas of restafval. Als er meer volume nodig is dan is dat ook een optie. Zo zijn er stalen rolcontainers of grote kunststof rolcontainers. Voor groter en zwaarder afval is het beter om een stalen rolcontainer te huren. Wanneer je wat lichter materiaal hebt is de kunststof rolcontainer de perfecte oplossing. De containers verschillen tussen de 120 liter en 1100 liter qua inhoud. Kortom, voor iedere klus is er een passende container.

Aanbevolen artikelen